15 december 2023|Column, Informatief|2 min|

Kerst…

Het feest van liefde samen zijn en vrede..

een mooi en gezellig feest als je alle boodschappen in huis hebt de cadeau s voor ieder wat wils klaar staan onder de boom en dan kan het feest beginnen.

1e kerst dag ben je uitgeput door het rennen vliegen hollen door de super markten maar 1e kerst dag gaan we rustig relaxen en eten.. veel eten!!

een heerlijke brunch!! daar beginnen we mee.. Tulband met anijs en banaan

gezellig met de familie! lekker wijntje erbij en genieten..

dan gaan we het diner voor bereiden.. wat gaat het worden?? konijn tam of wild haas..   hert.. wild zwijn.. peking eend.. fazant.. kreeft.. king  crab..  kikker billen.. ree rug  je kunt het zo gek niet bedenken maar het is verkrijgbaar.

halleluja het is kerstfeest!! maar niet voor de dieren er wordt massaal gejaagd op wild de dieren rennen hun longen uit hun borst om te ontkomen aan de jagers die zich eindelijk kunnen uit leven op al dat wild dat wij met kerst willen eten, de stroppen en klemmen worden leeg gehaald.. de dieren uit de zee slaan we zeker niet over kreeft wordt levend gekookt zodat we gezellig s avonds de pootjes kunnen af breken en uit zuigen ik zag bij de groot handel een king crab van maar liefst 53 kg z’n oogjes draaiden alle kanten op wachtend tot hij op een bord beland afgrijselijk!!!!!!!

mijn maag draaide om.. vreselijk wat er allemaal gegeten wordt met de kerst!!

waar is de tijd gebleven van heerlijke stoof peertjes rode kool met kastanje puree en een runderrollade die je gehaald hebt bij de scharrel slager zodat je met een goed gevoel kunt eten zonder dierenleed op je bord..

waarom deze massale slacht!! zijn we niet meer tevreden met wat we hadden?? waar gaat de kerst om? toch om delen liefde en vrede.. wanneer beginnen we hier dan mee?

ik ga in ieder geval de kerst in met een tafel vol met producten van dieren die niet geleden opgejaagd of gestroopt zijn en hoop dat u dit ook doet.

ik wens iedereen een vreedzaam en liefdevol kerst toe.

joke,

Help de dierenambulance een handje helpen en steun de dierenambulance!

Ik doneer een bedrag van:

Bedrag

 

Dierenambulance nodig?

Neem dan snel contact op!

Het is gemakkelijk om contact op te nemen met een dierenambulance in jouw regio via het landelijke nummer 0900-0245. Toets simpelweg jouw postcode in nadat je hebt gebeld en je wordt doorverbonden met de dichtstbijzijnde dierenambulance.