Waarom je deze week de pootjes van je hond moet insmeren met vaseline

We hebben het overal voorbij zien komen: de Siberische temperaturen die ons koude kikkerlandje deze week moet trotseren. Niet alleen wijzelf, maar ook onze dieren moeten hier goed op voorbereid zijn.

Ondanks dat honden zich vaak prima kunnen redden in de kou, hebben ze een extra handje hulp nodig deze week.

Temperaturen
Volgens Weerplaza liegt het er niet om: de thermostaat geeft deze week dan wel 1 graad aan, de gevoelstemperatuur zal rond -10 graden liggen en op donderdag zelfs een gevoelstemperatuur van -20 graden. Brrr…

Hondenpootjes
Tijdens deze koude temperaturen wordt er uit voorzorg vaak zout op de grond gestrooid. Honden kunnen hier erg last van krijgen. De kussens van de poten voelen pijnlijk aan bij de hond en bovendien kunnen er wondjes en irritaties aan de poten ontstaan. Om dat te voorkomen kun je, voordat je naar buiten gaat met je viervoeter, de poten insmeren met vaseline. Dit stoot niet alleen het zout af, maar verhardt ook de kussentjes tijdens de koude temperaturen.

Toch in de pekel gelopen
Heeft je hond toch over het zout gelopen? Spoel dan de poten schoon met lauw water en kom de volgende keer beslagen ten ijs met deze tip (letterlijk en figuurlijk).

Geven aan de dierenambulance is geven aan een goed doel...,

Help de dierenambulance een handje helpen en steun de dierenambulance!

 

Donatie bedrag € -

 

Nog geen reacties

Geef een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren