Poolse dierenambulance krijgt melding over gevaarlijk uitziend dier dat zich in boom verstopt….

Mocht een dier zich in gevaar bevinden of op een plek zijn waar het niet thuishoort, is het belangrijk om de bevoegde diensten te waarschuwen. De dierenambulance uit het Poolse Krakau kreeg eerder deze week een telefoontje voor een bijzonder voorval, wat nu viraal is gegaan.

Er werd contact opgenomen met de dierenambulance omdat er een dier in een boom verstopt zat. Het dier zag er gevaarlijk uit, waarna een bange inwoner de dierenambulance  belde.

“Hij heeft twee dagen in een boom voor het huis gezeten! Mensen doen hun raam niet open omdat ze bang zijn dat hij hun huis binnengaat. Hij is bruin, hij zit in een boom.”

De bewoonster legde uit dat het dier een ‘laguun’ was. Eerst dacht de persoon aan de andere kant van de lijn dat het een 1 april grap was, maar uiteindelijk begreep hij dat de vrouw een leguaan bedoelde.

Medewerkers van de Poolse dierenambulance gingen met enige argwaan naar het adres dat de vrouw had opgegeven, op zoek naar het mysterieuze dier. Een leguaan in Krakau, met koel lenteweer en ‘s nachts temperaturen onder het vriespunt? Dat leek niet erg aannemelijk.

Ze belden aan bij de mevrouw, die blij was om de broodnodige hulp te zien en hen het vreemde wezen aanwees. Direct wisten ze dat het ‘dier’ niet te redden viel. Het bleek een croissant te zijn …!

De medewerkers lagen in een deuk bij de aanblik van het gevaarlijke beest. Toch willen ze benadrukken dat het altijd de moeite waard is om iets te melden, als mensen zich zorgen maken!

“Het is beter om te controleren en aangenaam teleurgesteld te zijn en soms (helaas zeer zelden) om erom te kunnen lachen, dan om niet te reageren, wat soms tot een tragedie kan leiden.

Contact Dierenambulances en Dierenhulpdiensten

Dierenambulance Nodig 0900-0245

Dierenambulance Nodig 0900-0245

 

Help de dierenambulance een handje helpen en steun de dierenambulance!

Ik doneer een bedrag van:

BedragNog geen reacties

Geef een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren