Pets Place brengt met online consult dierenarts in huis

Huisdier eigenaren en dierenarts kunnen nu videobellen voor advies op afstand

Pets Place, marktleider in dierenspeciaalzaken, biedt huisdiereigenaren vanaf vandaag een laagdrempelige service om te videobellen met hun dierenartsen van Vets Place. Met het eConsult voor je huisdier speelt Pets Place in op de sterk groeiende vraag van huisdierbezitters naar alternatieven voor een dierenartsbezoek.

Baasjes schrikken vaak terug voor de kosten van de dierenarts en proberen een bezoek daarom zo veel mogelijk te vermijden”, aldus Chris Eerens van Vets Place, de dierenkliniek van Pets Place.

In eerste instantie was deze online service bedacht voor mensen voor wie het lastig is om met hun huisdier naar de kliniek te komen. “Denk bijvoorbeeld aan mensen met een klein budget, drukke agenda en die ver van de dierenarts wonen, maar ook aan dierenartsstress bij het dier”, aldus Eerens. “Nu we door de aangekondigde coronamaatregelen fysiek contact zo veel mogelijk moeten mijden, is er een belangrijke nieuwe reden bij gekomen om voor een online consult te kiezen boven een fysieke afspraak bij een dierenkliniek.”

Laagdrempelige zorg

Dierenarts Nicole Lavrijssen van Vets Place Tilburg heeft inmiddels haar eerste eConsult erop zitten: “Het was eventjes wennen maar het ging eigenlijk erg goed. Een mevrouw uit Rotterdam maakte zich zorgen over de kale plekken van haar kat. Ik kon haar nu vanuit Tilburg advies geven over natuurlijke middelen die hier tegen kunnen helpen. Voor spoedeisende hulp en lichamelijk onderzoek moet je natuurlijk altijd naar de kliniek komen. Maar voor kleinere vragen en adviezen zoals van deze mevrouw kun je nu dus ook online bij ons terecht.”

Van de vijf miljoen honden en katten in Nederland, is nog geen vier procent verzekerd blijkt uit cijfers van dierenverzekeraar Pet Plan. Videobellen met de dierenarts is dan ook bedoeld als een laagdrempelige dienst. Zo kost een consult van tien minuten vijftien euro. Het consult is via de website van Vets Place te boeken. Eerens legt uit: “Via de website kun je eenvoudig een tijdslot kiezen en reserveren. Zodra je hebt betaald komt de reservering binnen bij de dierenarts. Op het gekozen tijdstip log je dan in en ben je meteen in contact met de arts.”

Vets Place

In acht Pets Place-filialen is inmiddels een Vets Place te vinden. In de moderne dierenklinieken kunnen huisdieren en hun baasjes terecht voor onder andere vaccinaties, een gezondheidscheck, preventief advies, onderzoek en operaties. De dierenkliniek ervaart een enorme groei van het klantenbestand. Eerens: “Iedere week zien wij het aantal registraties toenemen met minimaal 50 procent, dit bevestigt dat ons concept hetgeen is waar diereigenaren naar op zoek zijn.” Het aantal vestigingen waar de dierenklinieken te vinden zijn zal het komende jaar dan ook worden uitgebreid. De verwachting is dat er in 70 van de 175 dierenwinkels van Pets Place een kliniek kan worden gebouwd.

Over Pets Place

Pets Place is onderdeel van IJsvogel Retail, marktleider op het gebied van dierenspeciaalzaken in Nederland. Het bedrijf heeft 175 dierenwinkels door het hele land. In 67 winkels in het zuiden van Nederland zit Pets Place onder één dak met Boerenbond, eveneens onderdeel van IJsvogel Retail. Daarnaast heeft het bedrijf een groothandel en een zeer sterk groeiende webshop. Vorig jaar steeg de consumentenomzet van het bedrijf naar 180 miljoen euro. De omzet van de groothandel was 45 miljoen, wat omgerekend naar consumentenomzet nog eens 100 miljoen euro opleverde. Naast haar eigen online activiteiten startte Pets Place in april 2018 een samenwerking met bol.com. Pets Place, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Ede, heeft ongeveer 1100 werknemers in dienst.

Help de dierenambulance een handje helpen en steun de dierenambulance!

Ik doneer een bedrag van:

Bedrag 

Nog geen reacties

Geef een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren