OOK WILDE DIEREN HEBBEN RECHT OP HULPVERLENING VAN EEN DIERENAMBULANCE……

De in het wild levende dieren, zoals vogels/egels/zwerfkatten etc. zijn, als ze gewond zijn, afhankelijk van de burger om ervoor te zorgen dat ze geholpen worden.

In 99% van deze gevallen wordt de dierenambulance gebeld. Deze halen het dier op en brengen het naar de dierenarts en/of opvang. Dit is zo ingeburgerd in de loop der jaren en waarschijnlijk vindt u dit ook de gewoonste zaak van de wereld.

Maar zo gewoon is dit niet. De dierenambulance krijgt hier geen vergoeding voor, sterker nog, zelfs de dierenarts rekening is voor de dierenambulance. Een dierenambulance is meestal een stichting en afhankelijk van donaties en giften. Toch is vaak de eerste vraag bij het bellen van de dierenambulance; "moet ik hiervoor betalen?" Wij zeggen dan altijd nee, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom, want we willen niet dat het dier anders aan zijn lot wordt overgelaten. U zult begrijpen dat het eigenlijk helemaal niet gratis kan, de dierenambulances rijden immers niet op water.

We hebben de gemeentes gevraagd of ze de Dierenambulances hiermee financieel willen ondersteunen. Het antwoord was NEE. De reden is omdat er van overheidswege geen wettelijke verplichting is om de in het wild levende dieren te helpen.

Er zijn maar een handje vol gemeenten in Nederland die wel de dierenambulances financieel ondersteunen. Ook zijn er dierenambulances die bijv. geen vogels ophalen, omdat er simpelweg geen geld voor is. Dit kan toch niet?

Dierenambulance-vleermuis

Help de dierenambulance een handje helpen en steun de dierenambulance!

Ik doneer een bedrag van:

Bedrag 

Nog geen reacties

Geef een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren