Meer agressie tegen hulpverleners dierenambulance….

Vrijwilligers van dierenambulances krijgen net als medewerkers van andere hulpdiensten vaker te maken met geweld. Dat zegt Glenn van Berkel, voorzitter van de in Nederland gevestigde Europese Federatie van Dierenambulances (EFD).

Agressie tegen medewerkers van de dierenambulance is er volgens Van Berkel altijd al geweest. "In tegenstelling tot de normale ambulance moet de dierenambulance netjes in de file wachten. We mogen ook niet door rood rijden. Daarom kan het een tijd duren voordat we ter plaatse zijn als een dier is aangereden. Als de eigenaar of omstanders er dan bij zijn en zij denken dat het dier nog te redden was geweest, krijg je soms een flinke scheldkanonnade over je heen."

Maar waar het vroeger bij schelden bleef, mondt het tegenwoordig sneller uit in agressie. "De maatschappij is verhard. De vrijwilligers hebben een training agressie te beheersen gehad. Zelf heb ik ook wat jaren op de ambulance gereden. Als iemand je uit begint te foeteren, kun je dat beter gewoon negeren en niet in discussie gaan."

Cijfers van het aantal gevallen van agressie tegen vrijwilligers zijn er helaas niet.

Help de dierenambulance een handje helpen en steun de dierenambulance!

Donatie bedrag € -

 

Nog geen reacties

Geef een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren