8 juni 2024|In het Nieuws, Informatief|1 min|

Hoi, ik ben een egel.

 

Egels zijn schattige en nuttige dieren die vaak in tuinen voorkomen. Ze zijn te herkennen aan hun stekelige vacht, kleine oren en schattige snuitjes. Hier zijn een paar interessante feiten over egels:

 

  1. Nuttige tuinhulpjes: Egels zijn geweldige bondgenoten als het gaat om het bestrijden van tuinplagen. Ze zijn dol op slakken, rupsen en andere insecten die schadelijk kunnen zijn voor planten. Door egels in je tuin te hebben, helpen ze bij het natuurlijke evenwicht en verminderen ze de behoefte aan pesticiden.

 

  1. Nestelen: Egels maken hun nesten meestal in dichte struiken, hopen bladeren of onder tuinschuren. Het is belangrijk om wat ongestoorde ruimte in je tuin te creëren, zodat egels een veilige plek kunnen vinden om te nestelen en te rusten.

 

  1. Voedsel: Naast insecten eten egels ook graag fruit, bessen en kleine knaagdieren. Het is een goed idee om wat egelvriendelijk voedsel, zoals kattenvoer of speciaal egelvoer, in je tuin te plaatsen om ze te helpen tijdens voedselschaarste.

 

  1. Water: Egels hebben ook water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Een ondiepe schaal met water kan helpen om ze gehydrateerd te houden.

 

  1. Beschermde soort: In veel landen zijn egels beschermde diersoorten. Het is belangrijk om ze met respect te behandelen en ze niet te storen. Laat ze hun gang gaan en geniet van hun aanwezigheid in je tuin.

 

Ik hoop dat je deze informatie over egels in de tuin interessant vond! Ze zijn geweldige kleine wezens die veel bijdragen aan ons ecosysteem. Als je een egel in je tuin ziet, geniet er dan van en zorg ervoor dat ze een veilige en gastvrije omgeving hebben.

Help de dierenambulance een handje helpen en steun de dierenambulance!

Ik doneer een bedrag van:

Bedrag

Dierenambulance nodig?

Neem dan snel contact op!

Het is gemakkelijk om contact op te nemen met een dierenambulance in jouw regio via het landelijke nummer 0900-0245. Toets simpelweg jouw postcode in nadat je hebt gebeld en je wordt doorverbonden met de dichtstbijzijnde dierenambulance.