Gratis Behandeldag Dierenziekenhuis Dordrecht

Gratis behandeldag voor dieren van eigenaren in financiele nood in het Dierenziekenhuis

DORDRECHT - In de Diergeneeskunde worden wij vaak geconfronteerd met dieren die een medische behandeling nodig hebben, maar waarvan de eigenaar de kosten niet kan dragen. De medische mogelijkheden nemen een grote vlucht. De kosten van deze zorg zijn wel voor de eigenaar. Gelukkig  bestaan er goede zorgverzekeringen voor dieren, maar voor sommige eigenaren is zelfs dit geen optie. Denk aan dieren van dakloze mensen of van mensen die zelf amper rond kunnen komen en toch al dieren hadden. Voor de eigenaren in kwestie is het zeer pijnlijk als zij hun dier niet kunnen geven wat nodig is. Ook voor de behandelende dierenartsen is dit ontzettend frustrerend.

AniCura in Zweden organiseert eens per jaar een gratis behandeldag voor dieren van daklozen: https://vimeo.com/334676454. Geïnspireerd door dit verhaal organiseert ook AniCura Dierenziekenhuis Drechtstreek een gratis behandeldag op zaterdag 25 mei. We hebben een grote ploeg artsen en assistentes bereid gevonden om zich kosteloos in te zetten voor deze dieren. We gaan niet alleen vaccineren maar ook operaties en gebitsbehandelingen uitvoeren. Dankzij de inzet van sponsors kan er tevens gechipt, ontwormt en ontvlooit worden en krijgen de dieren een gratis zak voer mee. Alle gebruikte medicatie en middelen van die dag worden gedoneerd door het Dierenziekenhuis.

De klanten zijn reeds uitgenodigd via de voedselbank en een aantal andere kanalen. Daklozen blijken lastig te bereiken. Wij zouden ontzettend waarderen mocht u aanwezig zijn op deze dag om verslag te leggen van ons initiatief. Ook wanneer u vragen heeft horen we dit graag. Wanneer het succesvol blijkt kunnen we iets dergelijks vaker organiseren en hopelijk nog beter de mensen bereiken voor wie dit initiatief bedoeld is. We willen u wel vragen om geen ruchtbaarheid te geven aan de vrijwilligersdag tot op de dag zelf. De meeste beschikbare plaatsen zijn namelijk al opgevuld en we willen voorkomen dat we een toeloop krijgen van mensen die we moeten teleurstellen.

Om 9u gaan de deuren open en komen de dieren op afspraak binnen. Om 16u gaan we afsluiten en mogen alle geopereerde en opgenomen dieren weer naar huis.

Bron: Dierenziekenhuis Dordrecht

Nog geen reacties

Geef een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren