Eigenaren nemen afscheid van verbrande hondjes: ‘Iedereen is aan het huilen’

"Ik werk al veertig jaar bij de dierenambulance, maar dit is de verschrikkelijkste avond van mijn leven." Oprichter van de dierenambulance in Purmerend Pim Langereis, zijn collega's, en de baasjes zijn compleet van slag. Door een brand bij een uitlaatservice kwamen vanmiddag zes honden om.

Een korte, maar felle brand woedde er vanmiddag rond half drie bij hondenuitlaatservice De Hondenbus in Zuidoostbeemster. Tientallen hondjes waren er gebracht door hun baasjes. "Sommigen konden geen kant meer op", vertelt Langereis.

'Ze waren niet meer te redden'

De dierenambulance uit Purmerend werd direct opgeroepen. Ze zagen een schuurtje dat volledig in de fik stond. "De hondjes zaten daarin, ze waren echt niet meer te redden."

De dode honden zijn meegenomen door de ambulance. De medewerkers zijn 'vreselijk aangeslagen'. "Ze zijn heel emotioneel en verdrietig. Het raakt ons allemaal."

Hondjes identificeren

Hen wacht nu een moeilijke taak: de hondjes identificeren. "Ze zijn zo ernstig verbrand, je kan echt niet meer zien wat voor hondje het was. En niet alle honden hadden een chip. We worden dan ook gek gebeld door eigenaren met de vraag of hun hondje er tussenzit."

De chips die er nog wel zijn, worden uitgelezen, waarna de baasjes worden geïnformeerd. "Dat is een lastig gesprek. Net belden we met de eigenaar van hondje Pip. Het werd stil aan de andere kant van de lijn en daarna hoorde we alleen nog maar gehuil."

Afscheid nemen

Vanavond komen de eerste eigenaren afscheid nemen van hun hond bij de dierenambulance. "Ze liggen in witte lakens bij ons op een rij. We praten met elkaar over wat er is gebeurd. En we troosten elkaar."

Bron:

BRON: RTL Nieuws

Nog geen reacties

Geef een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren