Eend met plastic om snavel laat zich niet vangen: “Dit beestje is ten dode opgeschreven”

Natuurfotograaf Theo de Bot stond perplex toen hij gisteren langs de Stationsvijver in Beverwijk een eend met een stuk plastic om z'n snavel vond. Hij probeerde samen met de dierenambulance het stuk plastic te verwijderen, maar tevergeefs.

"Het beestje is ten dode opgeschreven. Hij kan op deze manier onmogelijk eten", zegt Theo op Facebook. De fotograaf vindt het ontzettend treurig dat zoiets heeft kunnen gebeuren. "Mensen die dit soort bende achterlaten moeten zich kapot schamen."

Dierenambulance Theo gaat regelmatig op pad om plaatjes in de natuur te schieten. Toen hij de eend zag, heeft hij met hulp van bijstanders geprobeerd de eend te vangen. Keer op keer sprong het beestje in het water. Daarna belde één van de bijstanders de dierenambulance.

Ook hen lukte het echter niet om de eend te vangen. "De dierenambulance heeft het met twee vangnetten geprobeerd, maar het beestje vloog steeds weg. Er is zelfs iemand met een waadpak het water voor in gegaan",

Nieuwe poging Vandaag probeert de dierenambulance het nog een keer. Als dat niet lukt, wachten ze volgens Theo tot hij uitgeput raakt en niet meer weg kan vliegen. "Ik hoop zo dat ze dat stuk plastic kunnen verwijderen, want anders is het einde verhaal voor meneer Eend."

Nog geen reacties

Geef een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren