Een druk weekend

Een chihuahua die met zijn ooglid vastzat aan een ritssluiting, een panische kat die weigerde uit een boom te komen en een huisdier dat na een brand aan de beademing moest: de Dierenambulance Rotterdam heeft de afgelopen dagen overuren gemaakt.

De viervoetige Rotterdammers hadden het de laatste tijd zwaar te verduren. Zo was een kat vrijdag het enige slachtoffer van een forse brand in een wooncomplex in Delfshaven.

Het dier kon rekenen op de goede zorgen van vertederde hulpverleners. "De kat ademende heel moeilijk. Daar is zuurstof op gezet", vertelt de dierenambulancebroeder.

Brandplek

De kat kampte ook met een brandplek op een voetzool, maar hoefde niet lang te worden opgenomen. De volgende dag is hij alweer opgehaald door de eigenaar. Minder geluk had de chihuahua die met zijn ooglid bleef steken in de ritssluiting van de sporttas van zijn baasje. "Een hele bizarre melding", concludeert de dierenambulancebroeder.

Tas

De dierenambulancebroeder schoot te hulp en zag het diertje én de tas op het aanrecht staan van een woning in Rotterdam-Hillegersberg. Zelf eerste hulp verlenen was even niet mogelijk, dus zowel het dier als de tas moesten met de ambulance worden overgebracht naar de dierenarts.

Geweldig wegdek

Het werd een lange rit voor de gewonde hond. "We gingen in een tergend langzaam tempo, met dank aan het geweldige wegdek in Rotterdam." De wond kon uiteindelijk worden gehecht door de dierenarts. De chihuahua hoeft zijn oog dus niet te missen.

Brandweer

Het dierenleed was daarmee nog niet ten einde. De dierenambulance moest uitrukken voor een kat met een schildklierprobleem die na een aanvaring met een hond weigerde een boom te verlaten.

"Half Hillegersberg was uitgelopen", vertelt de dierenambulancemedewerker, die een beroep op de brandweer moest doen om het bange diertje te ontzetten.

Brandweerlieden parkeerden hun wagen tegen de boom. "Daarna hebben ze Erasmus gered", vertelt de dierenambulancebroeder die het diertje terugbezorgde bij zijn bazin.

De dierenambulancebroeder kan ondanks zijn drukke weekend nog niet op zijn lauweren rusten. "Vandaag moet ik nog en morgen ook nog", lacht hij.

Help de dierenambulance een handje helpen en steun de dierenambulance!

Ik doneer een bedrag van:

BedragNog geen reacties

Geef een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren