19 december 2023|In het Nieuws, Informatief|2 min|

HFL Laboratories kondigt met trots de lancering aan van haar nieuwe baanbrekende technologie/product op gebied van huisdierengenetica – de Petgenoma testkit.

 

Deze geavanceerde DNA test biedt als eerste de Whole Genome Sequencing methode aan voor hondenbezitters en fokkers, waarbij 100 % van het DNA geanalyseerd wordt.

Dit biedt een uniek inzicht in o.a.: gezondheidsrisico’s, erfelijke aandoeningen en genetische opmaak als nooit van tevoren.

Petgenoma is de enige die deze revolutionaire methode aanbiedt, waarmee een belangrijke mijlpaal wordt behaald in het gezond fokken en proactief behandelen van honden.

Met de Petgenoma testkit krijgt de hondeneigenaar of fokker via een eenvoudig wangslijmvlies uitstrijkje, een 100 % DNA analyse.

Dit leidt tot een beter begrip van kenmerken, gedrag, gezondheidsrisico’s en erfelijke aandoeningen.

Deze informatie is uiteraard ook van onschatbare waarde voor professionals zoals dierenartsen die deze informatie kunnen gebruiken bij diagnoses stellen of een pro-actief behandelplan opstellen en fokkers die twee honden kunnen matchen met zo min mogelijk risico op erfelijke aandoeningen in de nakomelingen.

“Wij zijn verheugd om als eerste bedrijf in Nederland, Petgenoma te introduceren waarmee hondeneigenaren en fokkers een nieuw tijdperk van genetische tests inluiden,” zei Alexandra-Maria Vingerhoets Noer, Directrice van HFL Laboratories. “Onze geavanceerde technologie stelt ons in staat om zeer nauwkeurige en betrouwbare rapporten te leveren met informatie, die begrijpelijk is voor de lezer, zodat iedere hondenliefhebber de kennis krijgt die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen over het welzijn van hun hond.” “Zo bevatten onze rapporten een zeer duidelijk overzicht per orgaan of lichamelijk onderdeel, met live links naar de informatie over dat bepaalde gen.”

De kenmerken van de Petgenoma testkit:

Nauwkeurige DNA-sequentiebepaling: Petgenoma’s ultramoderne technologie maakt het lezen van de volledige DNA-sequentie mogelijk, waardoor precisie en betrouwbaarheid van de resultaten worden gegarandeerd.

Maatwerk: Naast het standaard Health of Health and Breed rapport, biedt PetGenoma ook maatwerk aan. We sequencen het hele DNA en deze informatie wordt bewaard. Zo kan een fokkersclub bij ons terecht waarbij we een gehele pijplijn bouwen voor dat specifieke ras en als er nieuwe mogelijkheden vanuit de wetenschap komen, hoeft men dus niet opnieuw de swab af te nemen! Geheel toekomstgericht.

Gezondheidsrisicobeoordeling: Krijg inzicht in mogelijke gezondheidsrisico’s op basis van genetische markers.

Doe mee met de genetische revolutie in het gezond fokken van honden en de verzorging van uw geliefde hond als hondeneigenaar en ontdek de geheimen van het DNA van uw hond met PetGenoma. Voor vragen kunt u contact opnemen met Melanie Luijten op info@petgenoma.nl of 013-4551749.

 

Dierenambulance nodig?

Neem dan snel contact op!

Het is gemakkelijk om contact op te nemen met een dierenambulance in jouw regio via het landelijke nummer 0900-0245. Toets simpelweg jouw postcode in nadat je hebt gebeld en je wordt doorverbonden met de dichtstbijzijnde dierenambulance.