Dierenarts woest: man wil spuitje voor kerngezonde kat….

Een man uit Sliedrecht kwam naar de dierenarts met een vreemd verzoek.

Hij wilde namelijk dat de dierendokter zijn kerngezonde kat een spuitje gaf. Hij wilde het diertje laten inslapen vanwege ‘ongewenst gedrag’. De kat was dus helemaal niet ziek of oud; zijn baasje vindt de kat alleen maar vervelend.

Ongeloof
De arts weigerde de man te helpen. De man dreigde daarom ‘zelf de nek van zijn kat maar om te draaien’.  Ginet van Dierenasiel Sliedrecht kan het niet geloven: “Als je een huisdier neemt, dan heb je er ook de verantwoordelijkheid over. Een kat is geen ding dat je weggooit als je er even geen zin in hebt. Ik zit al 10 jaar in de dierenhulp en ik heb in die tijd al heel veel gekke dingen gezien, maar dit spant echt de kroon.”

Baas
De katteneigenaar heeft nu een nieuwe afspraak gemaakt bij een andere dierenarts, waarschijnlijk om hem hetzelfde te vragen. “Die andere dierenarts is op de hoogte van de situatie en gaat proberen hem te overtuigen dat het niet de bedoeling is om een gezond dier dood te maken. Wij zoeken heel graag een nieuw tehuis voor dit beestje, maar dan moet er wel afstand gedaan worden van het dier”, laat Ginet weten.

Zij kunnen niet veel doen zolang de man nog het officiële baasje is van de kat. De dierenarts wil nu alsnog aangifte doen tegen de man, om erger te voorkomen.

Geven aan de dierenambulance.... is geven aan een goed doel.

Soms word het nog wel eens vergeten dat er in Nederland nog veel dierenleed is, en één van de partijen die zich hier voor inspant om deze dieren te helpen is  De Dierenambulance.

Zij verlenen eerste hulp aan gewonde en zieke dieren en vervoeren deze naar dierenartsen of kliniek. Aangezien de Dierenambulance een stichting is hebben ze geen winstoogmerk en zijn ze afhankelijk van donaties en sponsors.

Help de dieren een handje en steun de dierenambulance! 

Donatie bedrag € -

 

1 Antwoord

  1. Schandalig wat er met dieren gebeurd.... gelukkig was deze dierenarts niet zo bereidwillig

Geef een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren