Dierenambulance vangt rode rattenslang

Dierenambulance Vianen en omstreken kreeg donderdag een melding van een gevonden slang in Gorinchem.

Het zou volgens de melders gaan om een grijsbruine slang en hij was door omstanders al gevangen onder een teiltje. Eenmaal aangekomen bleek de slang zeker niet bruingrijs, maar roodwit te zijn. De vrijwilligers van de dierenambulance namen geen enkele risico en vingen de slang met een lang schepnet en stevige handschoenen. Daarna werd de slang naar het asiel in Gorinchem gebracht. Die constateerden dat het 30 centimeter lange beest een rode rattenslang is. Dit zijn wurgslangen die tot anderhalve meter lang kunnen worden. Ze worden vaak als huisdier gehouden en komen oorspronkelijk uit het zuidoosten van de Verenigde Staten en het noorden van Mexico.

De ontsnapte slang zorgde voor flink wat consternatie in de straat waar het beest werd gevonden. ,,Eenmaal aangekomen op de plaats van het incident, bleek er een grote mensenmenigte op de been te zijn. Voornamelijk kinderen met mobieltjes die het allemaal reuze interessant vonden en de slang wilden fotograferen. Omdat wij nog steeds niet wisten om wat voor een slang het precies ging, probeerde we de mensen op afstand te houden. Maar iedere keer als we richting het teiltje liepen, volgenden de kinderen ons op de voet.

Uiteindelijk vroegen de vrijwilligers aan enkele omstanders om hen te helpen met de kinderen. Dat lukte en eindelijk konden de vrijwilligers van de dierenambulance zich op de slang richten. En spannend moment, want de slang bleek niet bruingrijs te zijn maar roodwit. Geen inheems ringslang dus. Voor de vrijwilligers is het op dat moment onduidelijk of ze met een gevaarlijke slang te maken hebben of niet. ,,Wij zijn geen slangenexperts en wie weet of deze slang giftig is. Gezien de omvang van de slang besloten we het er toch op de wagen. Mijn collega had een lang schepnet en ik had dikke handschoenen waar een dermate kleine slang niet doorheen zou komen. Omdat de slag naar het licht kroop hielden we daar het schepnet voor en jawel hoor, het beestje glibberde zo het net in. We hebben de slang toen snel overgebracht naar een grote doorzichtige plastic bak. Toen de kust eenmaal veilig was, mochten de kinderen naar harte lust hun foto's maken", vertelt een van de vrijwilligers op Facebook.

Het beest is vervolgens naar het asiel in Gorinchem gebracht.

Help de dierenambulance een handje helpen en steun de dierenambulance!

 

Donatie bedrag € -

 

Nog geen reacties

Geef een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren