18 januari 2024|In het Nieuws, Informatief|2 min|

Ik krijg kippenvel als baasjes hun dier weer in de armen kunnen sluiten”, zegt vrijwilliger Wouter van Dierenambulance Nederrijn. Het mooiste resultaat van zijn werk? Vorige week haalde hij een aangereden kat op in Veenendaal. Gelukkig had de kat een chip en kon de eigenaar worden getraceerd. Met spoed is de kat naar de dierenarts gebracht. Zijn verwondingen vielen mee en na behandeling kon hij naar huis.

door Dick Martens

Inwoners van de gemeenten Ede en Veenendaal kunnen sinds 1 januari terecht bij Dierenambulance Nederrijn als zij hulp nodig hebben voor een dier in nood. De dierenambulance vervoert gewonde of zieke wilde dieren en huisdieren, maar is ook beschikbaar voor het vervoeren van dieren naar bijvoorbeeld dierenarts of pension. De dierenambulance helpt bij het opsporen en terugbrengen van vermiste huisdieren, chipt katten, werkt samen met brandweer en politie bij incidenten en geeft voorlichting over haar belangrijke werk aan scholen en door het uitbrengen van een magazine.

UITBREIDING WERKGEBIED

De gemeenten Ede en Veenendaal én de Dierenbescherming hebben Dierenambulance Nederrijn verzocht haar werkgebied uit te breiden, omdat ze het belangrijk vinden dat adequate hulp aan dieren 24/7 beschikbaar is. Dierenambulance Nederrijn is al sinds lange tijd actief in de gemeenten Renkum, Wageningen en Rhenen.

,,We hebben keihard gewerkt om aan dit verzoek tot uitbreiding optimaal te voldoen”, zegt penningmeester Izak Mauritz. ,,Door nóg meer vrijwilligers te werven voor ons gemotiveerde korps, het wagenpark wordt uitgebreid en ook onze huisvesting wordt fors groter. We zijn enorm blij met de steun van alle sponsoren, donateurs en fondsen.

Dierenambulance Nederrijn heeft inmiddels ruim zeventig vrijwilligers die zich met hart en ziel voor dieren inzetten. ,,Ook de nieuwe groep vrijwilligers is alweer opgeleid en wordt nu in de praktijk ingewerkt”, voegt coördinator Wilma van den Boogert toe.

VERTROUWEN

,,We zijn ongelofelijk blij met de vele aanmeldingen en het vertrouwen in onze organisatie. Dierenambulance Nederrijn is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via telefoonnummer 0900-0245. Deel dit nummer om dieren in nood te helpen in de gehele regio.”

 

Dit artikel wordt u aangeboden door Dierenambulance Nederrijn.

Dierenambulance nodig?

Neem dan snel contact op!

Het is gemakkelijk om contact op te nemen met een dierenambulance in jouw regio via het landelijke nummer 0900-0245. Toets simpelweg jouw postcode in nadat je hebt gebeld en je wordt doorverbonden met de dichtstbijzijnde dierenambulance.