De liefde van een dier is onvoorwaardelijk…. Vergeet hun morgen niet….

Dieren accepteren je zoals je bent en het maakt hen niet uit wat voor karakter je hebt. Je kunt schreeuwen tegen je hond, maar hij blijft je kwispelend begroeten. Of het nu een hond, poes, konijn, paard of cavia is, zij zullen je nooit veroordelen. De liefde van een dier is een warm bad.

De passie voor een hond

Ik heb geluk. Het is eb en de zon schijnt. Prima weer voor een strandwandeling. Verderop loopt een spierbundel met een klein hondje in zijn armen. Hij drukt hem bijna plat met zijn geknuffel. Even een aai en Fikkie mag weer langs de vloedlijn huppelen. De passie voor een dier kan ver gaan, ook als je een bonk van een kerel bent.

Het doet me denken aan hoe ik als tienjarig meisje eindeloos de manege pony’s poetste. Geduldig stond het dier het toe. Als hij maar hooi had was hij tevreden en zo bewezen we elkaar een dienst.

Een hoog knuffelgehalte

Huisdieren hebben een hoog knuffelgehalte. Ze bieden troost en een luisterend oor. Je kunt er hele gesprekken mee voeren, en je hebt de indruk dat hij luistert. Onzin natuurlijk, maar je bent wel je ei kwijt. Er zijn mensen die ervan overtuigd zijn dat hun paard of hond van hen houdt.

Wie weet zit daar wel wat in. Ik herinner me een cliënt van mij. Ze woont in dezelfde wijk en kwam te voet. En keer op keer liep haar kat achter haar aan. Het beestje bleef op de oprit zitten totdat zijn baasje weer naar buiten kwam. Hoe ze ook probeerde hem thuis te houden of terugstuurde naar huis, hij zat er en wachtte haar geduldig op.

Liefdesoefening

De aandacht die de poes, hond of pony aan je geeft is bijzonder en de zorg voor het dier is dat ook. Het is een liefdesoefening zonder einde. Je bent verantwoordelijk voor zijn welzijn en hij stimuleert je discipline. Je krijgt een zorgplicht en je sociale contacten nemen toe. Je traint je liefdesvaardigheden. Je wordt vanbinnen zachter en je ontwikkelt gevoelens van mededogen.

geschreven door Relatietherapeut Angèle Nederlof, auteur Praten lucht op

 

Help de dierenambulance een handje helpen en steun de dierenambulance!

Ik doneer een bedrag van:

Bedrag 

Nog geen reacties

Geef een reactie

U moet ingelogd zijn om te kunnen reageren